Viimeiset pisarat: hupeneva öljy, lämpenevä ilmasto

Leggett, Jeremy

Leggett kertoo totuuden, jonka suuret öljy-yhtiöt ja monet hallitukset jo tietävät, mutta haluavat salata: halvan öljyn aikakausi on loppumaisillaan, ja tämä perustava geopoliittinen muutos mullistaa kaikkien ihmisten elämän.

Viimeiset pisarat kertoo, miten ihmiskunta on tullut riippuvaiseksi öljystä ja kuinka tämä paha tapa kytkee sen yhä vahvemmin epävakaaseen Lähi-itään. Nurkan takana odottaa lisäksi talouden ja ympäristön katastrofeja. Öljyn huvetessa ja kallistuessa ja kysynnän lisääntyessä ilmasto lämpenee ja kilpailu öljyvaroista johtaa yhteiskunnallisiin mullistuksiin ja kansainvälisiin konflikteihin.

Kaiken synkkyyden keskellä pilkistää kuitenkin myös toivo, sillä onnettomuuden välttämiseksi tarvittava teknologia on jo käytännössä olemassa. Tarvitaan vain päätöksiä.


Jeremy Leggett oli öljy-yhtiöiden palveluksessa 1980-luvun loppuun asti, jolloin hän vaihtoi puolta ja ryhtyi Britannian Greenpeacen johtavaksi tiedemieheksi. Nykyään hän on maansa suurimman aurinkoenergiayhtiön toimitusjohtaja.


Teoksesta sanottua:

“Toivottavasti tämä kirja ei ole muistokirjoitus ihmislajille. Mutta siinä paljastettu totuuden kieltäminen ja kaksoisajattelu vihjaavat, että ellemme melko pian muutu, ajaudumme katastrofiehin, joista Leggett kertoo. Hänen kirjansa on todella lukemisen arvoinen.”
– George Monbiot

“Mikäli haluatte lukea aiheesta, suosittelen teille Jeremy Leggettin kirjaa Viimeiset pisarat. Hän on öljygeologi, joka oli niin huolissaan ilmastonmuutoksesta ja öljyn hupenemisesta, että siirtyi Greenpeacen palkkalistoille. Melkoinen loikka.”
– Bill Clinton 17.6.2006

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524718998
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 6082

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.