Billie Holiday: muistoja jazzin kuningattaresta

Blackburn, Julia

Lumoava muotokuva jazzin kuningattaresta.

Harvasta jazzlaulajasta on tullut Billie Holidayn kaltainen ikoni. Billie Hlliday - muistoja jazzin kunngattaresta hyppää heti kättelyssä kiiltokuvaimagon taakse ja päästää lukijan laulajan iholle. Äänessä ovat Holidayn henkilökohtaisesti tunteneet ihmiset: pianistit ja tanssijat, parittajat ja nistit, rakastajat ja huumekytät, tuottajat ja kriitikot.

Jokainen kertoo tarinan omasta Billiestään ja avaa ainutkertaisia näköaloja tähden elämään. Ystävät kertovat laulajan hankalasta isäsuhteesta ja kappaleiden synnystä, poikaystävät ja muusikkokollegat muistelevat sitä huumeiden ja prostituution leimaamaa maailmaa, johon Billie ajautui, musta diileri kauhistelee raakalaismaista tapaa jolla laulajaa kohdeltiin ja kaikki sutenööreistä työtovereihin avautuvat omasta suhteestaan Lady Dayhin. Näistä muistoista rakentuu henkilökuva kiehtovasta, kompleksisesta ja arvoituksellisesta naisesta, joka tiesi mitä halusi ja mistä piti – vaikka legenda toisin väittääkin.

Mukaansatempaava, loisteliaasti kirjoitettu teos valottaa Holidayn ainutlaatuista lahjakkuutta ja kovaa kohtaloa, jazzmaailmaa riivannutta huumeongelmaa ja muita viihdemaailman lainalaisuuksia sekä kirjan kirjoittamiseen sisältynyttä dramatiikkaa. Teoksen toimittamisen aloittanut Linda Kuehl päätyi kesken urakan itsemurhaan, mutta hänen henkensä on läsnä haastatteluissa, joiden pohjalta Blackburn kirjoitti tämän harvinaislaatuisen elämäkerran.


Julia Blackburn on kirjoittanut aiemmin tietokirjat Charles Waterton, The Emperor’s Last Island ja Daisy Bates in the Desert sekä romaanit The Book of Color ja The Leper’s Companions, jotka olivat Orange-palkintoehdokkaina.


Teoksesta sanottua:

"Blackburnin teoksessa kaikki puhujat kertovat totuuden. Oman totuutensa, joten kukaan ei saa viimeistä sanaa. Menettely tekee oikeutta naiselle, jolta vaadittiin monesti käsittämättömiä voimia pelkkään pystyssä pysymiseen."
– Antti Majander, Helsingin Sanomat

”Tämä lisäys Billie Holiday -kirjojen kaanoniin on äärimmäisen tervetullut. Kukaan muu ei ole tallentanut Holidayn elämää ja tekoja näin eloisasti.”
– Toni Morrison

”Tämä intohimoisten henkilöhahmojen ja värikkäiden tarinoiden ihmeellinen vyyhti paljastaa Billie Holidayn koko itsenäisessä, kömpelössä, ailahtelevassa loistossaan. -- Liikuttava, paljastava ja unohtumaton teos.”
– The Economist

”Kauan kaivattu muotokuva Billie Holidayna tunnetusta taiteilijasta ja henkilöstä. Tämä harvinaislaatuinen kirja täyttää hänen tarinassaan olleet aukot.”
– Mike Figgis


www.billie-holiday.net

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524719452
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 78
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.