Kellopeli appelsiini
Ei saatavilla

Kellopeli appelsiini

Burgess, Anthony

SUURENMOINEN ANARKISTINEN KLASSIKKO, JOKA ON OLLUT KUBRICKIN MESTARIELOKUVAN POHJANA.

Nuori Alex johtaa väkivaltaista jengiään futuristista valvontayhteiskuntaa vastaan. Alex jää kiinni rikoksistaan, ja hänet passitetaan suoraan systeemin mätään ytimeen. Kulttikirja on paitsi äärimmäisen väkivaltainen ja kriittinen teos myös kasvutarina pojasta mieheksi ja mehevä kielellinen herkkupala.

Kirjaa pidettiin pitkään suomentamiskelvottomana hengästyttävän slanginsa ja anarkistisen kielioppinsa takia, mutta Moog Konttinen osoitti epäilyt vääriksi. Teos ilmestyi alun perin vuonna 1991. Siitä julkaistaan nyt Konttisen uudistama painos.

"Ihan uskomatonta, miten ajattoman klassikon Anthony Burgess onnistui 1960-luvulla luomaan. Ajan hammas ei ole edelleenkään kajonnut futuristisen Kellopeli appelsiinin tenhoon."
– Teresa Kauppila, Hämeen Sanomat

"Kellopeli appelsiinin luoma tulevaisuudennäkymä on kauhea. Kirjassa taistellaan valinnanvapauden ja yksilöllisyyden puolesta ilman minkäänlaista moraalia. Se saa silmät räpsymään kiihtyvällä vauhdilla, kunnes ainakin jotain näkee toisin kuin ennen."
– Turun Sanomat

 

"Kellopeli appelsiini yhdistää alkuvoimaisella tavalla inhimillisen rakkauden agressioon, kieleen ja kauneuteen." –Tommi Aitio, Kauppalehti

"Kellopeli appelsiinin tulevaisuuskuva on synkkä. Kirja ei kuitenkaan kerronnaltaan ole sellainen vaan röyhkeä. Sen lukee mielellään useampaan otteeseen." – Jyri-Jussi Rekinen, Kaleva

Burgessin romaani on vaikuttava,vetävä ja verinen. Teos nousee nuoren miehen kasvukertomukseksi Stanley Kubrickin elokuvaa selvemmin." Niina Holm, Episodi

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524719650
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.