Runoilija

Kännö, Heikki

Vuonna 2019 Sömnö-romaanistaan Runeberg-palkittu Heikki Kännö rakentaa kolmannessa romaanissaan Runoilija eurooppalaiseen aatehistoriaan punoutuvan jännitysnäytelmän, joka tarjoaa lukijalle niin murhamysteerin kuin sukelluksen kaikkien aikojen ihailluimman ja paheksutuimman saksalaisfilosofin Friedrich Nietzschen ajatteluun. Tarinan keskiössä on kysymys taiteilijan moraalista - onko taiteilijalle sallittava kaikki? Kännön taiturimainen spekulatiivista fiktiota, historiallista romaania ja fantasiaa eklektisesti jalostava kerronta pitää lukijan otteessaan pitkään kansien sulkemisen jälkeenkin.

On poikkeuksellisen kylmä tammikuu vuonna 1888, kun Lyoniin saapuu Goethen Faustia esittävä saksalais-puolalainen teatteriseurue. Paikallinen virkavalta etsii Le Poeteksi nimettyä murhaajaa, ja eräänä iltana seurueen vankkurileiriin ilmestyy pahasti ruhjoutunut nuori mies... Seitsemän vuotta myöhemmin saksalainen arkistonhoitaja ja esoteerikko Rudolf Steiner saa kutsun Naumburgiin perustettuun Nietzsche-arkistoon. Hän saapuu tapaamaan kutsun lähettänyttä Elisabeth Förster-Nietzscheä ja tämän dementoitunutta Friedrich-veljeä. Vierailun tärkeimmäksi anniksi osoittautuu kuitenkin tutustuminen runoilijaan, jonka Steiner päättelee joutuneen faustilaisten voimien välikappaleeksi. Joku tai jokin tuhoaa vähitellen nuorukaisen muistia ja elinvoimaa. Steiner päättää auttaa miestä, mutta ei aavista hyvän tahtonsa seurauksia.

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524834025
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Kauno 2021 ja klassikot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.