Apostoli Paavali

Apostoli Paavali

Badiou, Alain

Tässä teoksessa ranskalainen filosofi Alain Badiou tarjoaa uuden ja omaperäisen tulkinnan apostoli Paavalista filosofisena ja poliittisena ajattelijana. Paavalin ajatukset universaalista totuudesta ja sen subjektiivisesta rakentumisesta on Badioun mukaan edelleen ajankohtainen. Badiou lähestyy Paavalia filosofian eikä teologian näkökulmasta, mutta hänen kirjansa on myös osoitus siitä, miten länsimaisessa ajattelussa uskontoa, politiikkaa ja filosofiaa ei voi erottaa toisistaan muuten kuin tekemällä niille väkivaltaa. 

Badioulle Paavali ei ole kristillisen perinteen ylistetty pyhimys tai filosofien pilkkaama elämää halveksiva kirkon perustaja vaan aidosti omaperäinen ja vallankumouksellinen ajattelija. Paavalin kirjeistä voidaan löytää monia nykyajalle tärkeitä teemoja: universalismi, tasa-arvon ongelma, suhde lakiin, rakkauden ja toivon asema yhteisössä, inhimillisten erojen dynamiikka. Badioun kirja onkin herättänyt maailmalla uuden filosofisen kiinnostuksen Paavaliin. Alain Badiou (s. 1937) on ranskalainen nykyfilosofi. Hän toimi filosofian professorina Paris VIII:ssa (Vincennes - Saint Denis), kunnes siirtyi 1999 cole Normale Supérieureen, jossa toimii nykyään emeritusprofessorina. 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524952095
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 20.00

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.