Taiteenfilosofia
Ei saatavilla

Taiteenfilosofia

Hegel, G.W.F.

Georg Wilhelm Friedrich Hegelin (1770-1831) estetiikan luennot julkaistiin hänen kuolemansa jälkeen 1830-luvun lopulla. Näiden luentojen johdanto-osuudessa Hegel esittää, että taiteella on ollut uskonnon ja filosofian rinnalla keskeinen merkitys inhimillisen kulttuurin kehityksessä ja muotoutumisessa.

Ymmärtääkseen taiteen korkeaa mutta samalla rajallista arvoa ihminen tarvitsee tietoa ja ymmärrystä siitä, mitä taide todella on. Hegelin Taiteenfilosofia on yksi estetiikan historian vaikutusvaltaisimmista vastauksista tähän.

Teos sisältää myös johdannot Hegelin ajatteluun ja estetiikkaan sekä selitykset ja hakemiston.

"KORKEASTI KUNNIOITETUT HERRAT! Nämä luennot on omistettu estetiikalle. Niiden aiheena on laaja-alainen kauneuden valtakunta, tarkemmin sanottuna taide ja aivan erityisesti kaunotaide. Estetiikka ei tosin ole aivan osuva nimitys tähän tarkoitukseen, sillä ’estetiikka’ tarkoittaa oikeastaan aistihavainnon ja tuntemisen tiedettä." - JOHDANNON ALUSTA

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953030
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 11.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.