Apina pulpetissa

Hoikkala, Tommi & Petri Paju

Mitä kaikkea ihan tavallisella ysiluokalla vuodessa tapahtuu? Tutkijapari Angst B ja Hikari soluttautui osaksi eteläsuomalaista 9C-luokkaa lukuvuoden ajaksi, syksystä kevääseen: istui pulpetissa, kärvisteli kokeissa, osallistui retkille ja liikuntapäiviin sekä vietti mopojuhlaa, ysijuhlaa, kansainvälisyyspäivää ja vappunaamiaisia.

Apina pulpetissa kertoo, mitä tutkijat näkivät, havaitsivat ja kuulivat. He pääsivät katsomaan läheltä oppilasarjen pieniin ja isoihin asioihin. Mitä luokkahenki tarkoittaa ja mistä se syntyy? Mitä työrauha on ja miten se muotoutuu? Mikä on oppilaiden oma rooli näissä, entä opettajien? Miten vanhemmat osallistuvat oppilaiden arkeen, ja miten harrastukset ovat kuvassa mukana?

Luokan sisäiset jaot ja ryhmittymät sekä näiden keskinäinen tasapaino piirtyvät esille tarkasti: on viihdelinjalaiset ja opiskelulinjalaiset, pissikset, nörtit, yyberjengi, hikkeryhmä, pölisijät ja ryhmärämä II. Angst B:n ja Hikarin lisäksi äänessä ovat ysiluokkalaiset itse mutta myös opettajat, vanhemmat ja terveydenhoitaja.

Apina pulpetissa on rikas puheenvuoro suomalaisia nuoria ja koulumaailmaa koskevassa ajankohtaiskeskustelussa. Se on kiintoisaa luettavaa muiden muassa opettajille ja sellaisiksi opiskeleville, oppilaille, tutkijoille, vanhemmille ja päättäjille.

"Kun aloitimme koulun, niin jos ei yleistä hämmästelyä lasketa havainnoksi, ensimmäisen havainnon tittelin voi antaa huppareiden valta-asemalle. Huppareita oli paljon, talvella erittäin paljon. Nyrkkisääntö on, että missä kolme C-luokkalaista kohtaa, siellä on neljä hupparia. Niin monella oli nimittäin kaksi hupparia päällekkäin." - ANGST B & HIKARI

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953047
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 30.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.