Israelin historia

Juusola, Hannu

Israelin historia on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys modernin Israelin valtion historiasta. Teos käsittelee Israelin ja Palestiinan alueen historiaa sionismin synnystä 1800-luvun loppupuolelta Israelin valtion syntyyn vuonna 1948 ja edelleen aina 2000-luvun alkuun asti.

Keskeisenä kysymyksenä on Israelin ja palestiinalaisten ja laajemmin arabimaailman välinen pitkä konflikti ja sen historia, josta teos pyrkii antamaan moderniin tutkimukseen pohjautuvan kiihkottoman kokonaiskatsauksen. Samalla se tarjoaa paljon konkreettista tietoa myös modernin Lähi-idän yleisemmästä historiasta. Lähi-idän konfliktin lisäksi Israelin historia käsittelee mm. Israelin aatteellisena pohjana olevaa sionismia, Israelin sisäpolitiikkaan olennaisesti kuuluneita kiistoja valtion suhteesta juutalaisuuteen ja eri maista Israeliin tulleiden juutalaisten välisiä suhteita.

Israelin historia on yliopistollinen oppikirja ja samalla välttämätön jokaiselle, joka haluaa ymmärtää maailmanpolitiikan keskipisteenä olevaa aluetta.

Teos sai Lauri Jäntin säätiön tietokirjapalkinto -kilpailussa kunniamaininnan vuonna 2006.

Palkintoraadin perustelut:

”Kun kirjoittaa kirjan Israelin historiasta, asettaa kirjoittaja itsensä alttiiksi eri suunnista tulevalle kritiikille, syytöksille asenteellisuudesta puoleen tai toiseen. Israelin historia kun on täynnä kiistanalaisia kysymyksiä. Hannu Juusola on Israelin historia -kirjassaan onnistunut liikkumaan kieli niin keskellä suuta kuin mahdollista sortumatta silti kritiikittömyyteen tai mitäänsanomattomuuteen. Kirjoittaja ei moralisoi vaan on kirjoittanut klassisen huolellisesti perustellun ja rakennetun tietokirjan, joka on erityisen tärkeä aiheeltaan ja laadukas toteutukseltaan. Kirja liikkuu maailmanpolitiikan keskipisteessä.

Kirja purkaa monia julkisessa keskustelussa esillä olevia niin israelilaisten kuin palestiinalaisten hellimiä myyttejä alueen historiallisista tapahtumista ja syy-seuraus-suhteista. Kirjan painopiste on paljolti poliittisessa ja sotahistoriassa, ei niinkään esimerkiksi talous- tai kulttuurihistoriassa. Tämä on ymmärrettävää: Israelin valtion historiallinen tausta ja koko olemassaolo on ollut poikkeuksellisen sotaisa. Alue on jatkuva maaailmanpolitiikan ruutitynnyri.

Vasta tämän kirjan luettuaan asettuu uutislähetysten päivittäinen uutisvirta yhteyksiinsä ja tapahtumia on edes jonkinlainen mahdollisuus ymmärtää. Mitä oikein tapahtuu, miten menneisyys on poikkeuksellisen vahvasti läsnä nykyisyydessä.”

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953597
Ilmestymisvuosi: 2005
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Turkki ja Lähi-Itä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.