Teokset I

Descartes, René (suom. Sami Jansson)

René Descartes on yksi modernin länsimaisen filosofian keskeisimmistä ajattelijoista. Hänen päätelmänsä cogito, ergo sum ajattelen, siis olen lienee filosofian historian tunnetuin yksittäinen lause.

Teokset I sisältää Descartesin varhaistuotannon. Yksityisiä ajatelmia koostuu nuoren filosofin muistiinpanoista, ja Järjen käyttöohjeet on oivaltava tutkielma oikeanlaiseen järjen käyttöön perustuvasta metodista.

Metodin esitys yhdessä siihen liittyvien tutkielmien kanssa on Descartesin esikoisteos ja hänen tunnetuin tekstinsä. Siinä hän kuvailee filosofisten oivallustensa syntyä ja niiden ohjaamaa tieteellisen tutkimuksen tapaa. Optiikka taas on tämän menetelmän sovellus: tutkimus näkemisestä, valosta ja erilaisten optisten laitteiden historiasta.

Kirjeet vuosilta 1619-1640 kertovat näiden teosten ja niissä tarkasteltujen ajatusten syntyhistoriasta ja merkityksestä.

Suomentanut Sami Jansson

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953757
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 11.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.