Teokset IV

Descartes, Rene

Teos sisältää Descartesin kirjoituksia hänen viimeisiltä vuosiltaan ennen äkillistä kuolemaa helmikuisessa Tukholmassa vuonna 1650. Tärkeimpänä aiheena on ihminen tuntevana ja ruumiillisena olentona.

Sielun liikutukset on tutkielma inhimillisistä tunteista, niiden fysiologiasta ja merkityksestä sekä oikeasta suhtautumisesta niihin. Ihmisruumiin kuvaus on tiedollisiin toimintoihin keskittyvä esitys ihmisen fysiologiasta. Sikiön kehityksestä sisältää hahmotelman teoriaksi elämän aineellisesta kehkeytymisestä.

Teokseen sisältyy koko kirjeenvaihto Böömin prinsessa Elisabethin kanssa. Siinä Descartes vastaa kysymyksiin filosofiansa perusteista, ja aihepiirit vaihtelevat tunteiden hallinnan ja ihmisen ruumiillisuuden ongelmista geometrisiin todistuksiin.

Mukana ovat myös Descartesin Tukholmassa kirjoittama balettilibretto Rauhan synty ja runomuotoinen Kertomus herra Descartesin kuolemasta.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953788
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 11.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.