Dialogi demokratiassa

Alhanen, Kai

Demokraattinen päätöksenteko ja järjestelmän toimivuus edellyttävät kansalaisten kykyä vuoropuheluun. Monimutkaisissa ja -kulttuurisissa yhteiskunnissa ihmisten on kuitenkin yhä vaikeampi ymmärtää toisiaan, koska kokemukset maailmasta ovat täysin erilaisia. Demokratian tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan laajaa kansalaisten yhteistoimintaa ja enemmän keskustelua. Miten sitä voi oppia, ja millä tavoin dialoginen keskustelu voi vahvistaa demokratiaa sen nykyisissä taloudellisissa, sosiaalisissa, ideologisissa ja ekologisissa kriiseissä?

Dialogi demokratiassa osoittaa vuoropuhelun välttämättömyyden lamaantuneen järjestelmän korjaamiseksi. Dialogin filosofia yhdistyy kirjassa länsimaisen poliittisen perinteen keskusteluihin demokraattisesta elämäntavasta. Teos pohtii myös dialogin edellyttämiä taitoja sekä luonnostelee uudenlaista osallisuustajun kansalaishyvettä, joka voi elvyttää demokratian sen nykyisestä tilasta.

Sisällys

Kirjoittaja

Kai Alhanen, TT, on filosofi, kouluttaja ja työnohjaaja Aretai Oy:ssa ja sen yhteydessä toimivan DialogiAkatemian johtaja.

DialogiAkatemian verkkosivut

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953948
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.