Medusan nauru ja muita ironisia kirjoituksia

Cixous, Helene

"Kirjoita! Kirjoittaminen on sinua varten, sinä olet itseäsi varten, ruumiisi on käsilläsi, tartu siihen."

Feministisen ajattelun kehittäjän, tuottoisan kirjailijan ja kirjallisuudentutkija Hélène Cixous’n artikkelikokoelma peräänkuuluttaa (koko)naisvaltaista muutosta kieleen ja kirjoitukseen. Vuonna 1975 julkaistut manifestinomaiset kirjoitukset "Medusan nauru" (Le rire de la méduse) ja "Purkauksia" (Sorties) hakevat toisenlaista taloutta, kysyvät mitä on naiskirjoitus ja muotoilevat vaihtoehtoa hallintaan ja omaisuuden kartuttamiseen perustuville maskuliinisille laeille.

Neljäkymmentä vuotta sitten kirjoitetut tekstit limittyvät keskenään, jäävät ilmaan soimaan ja ruumiiseen väreilemään. Naisesta tulee metafora muillekin toiseutetuille, ja uusia merkityksiä ja yhteyksiä avautuu esimerkiksi naisellisuuden, biseksuaalisuuden ja kirjoittamisen välille. Sanoilla leikkien naiskirjoitus purkaa jähmeiden ja rajallisten merkitysten ja yhdenmukaisuuden historiaa, ja lukijan tehtäväksi jää jatkaa kirjoittamista ja kokeilla, millaista naiskirjoitus on hänen tuottamanaan.

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525169935
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 16.7

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.