Maan muoto
Ei saatavilla

Maan muoto

Poutanen, Markku

Maa on parhaiten tunnettu taivaankappale, vaikka emme aina ajattelekaan sitä planeettana planeettojen joukossa. Kesti vuosisatoja oppia tuntemaan sen muodot ja ymmärtämään Maata muokkaavia prosesseja, ennen avaruusaikaa näimme Maasta kerrallaan vain pienen palasen ja näiden palasten yhdistäminen osoittautui yllättävän hankalaksi.

Maan muoto tutustuttaa meidät maapallon tutkimuksen historiaan ja nykypäivään geodesian ja geodeettien näkökulmasta: miten Maan muotoa tutkittiin, miten merenkulun joskus katastrofaalisia paikanmääritysongelmia yritettiin ratkoa tai millä tarkkuudella karttoja tehdään.

Perinteisen määritelmän mukaan geodesia on tiede, joka tutkii Maan kokoa ja muotoa, mutta nykypäivän geodesia on paljon muutakin. Olemme uusien haasteiden edessä. Ilmaston lämpeneminen, merenpinnan nousu, globaalit ja paikalliset muutokset ovat nyt tutkimuksen kohteina. Maa ei ole staattinen ja pysyvä vaan alati muuttuva, ja näiden muutosten tunteminen saattaa olla ratkaisevaa meidänkin tulevaisuudellemme.

Kustantaja: Ursa
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525329292
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 526

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.