Uusi pohjoinen - Maailma vuonna 2050

Smith, Laurence C.

Professori Laurence C. Smith on UCLA:n maantieteen professori, jonka erikoisala on ilmastonmuutoksen geofyysiset vaikutukset.

Tutkimustensa perusteella Smith tiesi voimistuneen ilmastonlämpenemisen alkaneen pohjoisesta. Hän matkusti kahden vuoden ajan arktisilla alueilla selvittämässä mitä tämä voisi tarkoittaa pohjoisen asukkaille ja ekosysteemeille. Kävi ilmi, että maapallon pohjoisten alueiden lähitulevaisuuteen vaikuttaa eniten neljä muutostekijää: ilmastonmuutos, väestön kasvu, luonnonvarojen kulutus ja talouden globalisaatio. Smith käsitteleekin tulevaisuutta näiden neljän megatrendin avulla ja teos poikkeaa lukuisista tulevaisuutta ja ilmastonmuutosta esittelevistä teoksista juuri monialaisuutensa takia.

Kirjassa yhdistyy tiedemiehen tarkkuus arkipäiväisiin esimerkkeihin: Miten nopeasti ilmastonmuutos etenee? Kuvittele, että pihanurmikkosi liikkuu joka päivä 1,5 metriä pohjoisemmaksi!

Skandinavia ja Suomi kuuluvat kirjan aiheisiin. Smith teki kirjaan liittyvää tutkimustyötään myös Suomessa.

Kustantaja: Ursa
Sidosasu:
ean: 9789525329964
Ilmestymisvuosi: 2011

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.