Ajatuksia tekniikasta
Ei saatavilla

Ajatuksia tekniikasta

Ortega y Gasset, José

Tekniikan kehitys on ollut viimeisten vuosisatojen aikana ällistyttävää. Espanjalaisen José Ortega y Gassetin mietelmät tekniikasta olivat ilmestyessään 1939 ensimmäinen kattava filosofinen esitys siitä, mitä tekniikka on.

Klassikkoteoksessaan Ortega tutkii tekniikkaa näkökulmanaan ihmisen elämä ja oleminen. Näissä alun perin Santanderin yliopistossa pidetyissä luennoissa tulee esiin käsitys ihmisestä olosuhteidensa liitännäisenä. Pyrkimys tyydyttää tarpeita ja hallita elämää omassa ympäristössään on antanut ihmisen käsiin tieteellis-tekniset menetelmät, joiden avulla tavoitella mitä tahansa. ”Kuinka maailmankaikkeuteen on sattunut ilmestymään sellainen outo asia, jota nimitetään tekniikaksi, ehdoton kosminen tosiasia ihmisestä teknisenä olentona? Jos vakavissamme aiomme löytää vastauksen, meidän pitää olla valmiita sukeltamaan tiettyihin väistämättömiin syvyyksiin.”

José Ortega y Gasset (1883–1955) tunnetaan espanjankielisen kielialueen ulkopuolella parhaiten kulttuurikriittisestä teoksestaan Massojen kapina. Hän oli merkittävä vaikuttaja, joka pyrki eurooppalaistamaan Espanjaa ja julkaisi valtavan määrän tekstejä eri foorumeilla. Ajatuksia tekniikasta on paitsi filosofian ja erityisen aihepiirinsä klassikko, myös kiehtova esimerkki Ortegan kyvystä suunnata filosofinen tutkimus elämäämme koskettaviin asioihin.

Teoksen suomentaja Antti Immonen on koulutukseltaan filosofi ja toimii vapaana kirjoittajana. Hän on aiemmin suomentanut 23º45-sarjaan R. W. Emersonin teoksen Luonto.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525503241
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 0

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.