Nyrkkeilystä

Oates, Joyce Carol

"Kun katsoo nyrkkeilyä lähietäisyydeltä, vakavissaan, altistuu hetkille, joita voisi kutsua eläimellisen paniikin toveiksi – tajulle siitä, että jotakin perin rumaa on tekeillä ja että katselemalla sitä syyllistyy rikostoveruuteen."

Joyce Carol Oates on kymmeniä romaaneja ja kymmeniä muita teoksia julkaissut yhdysvaltalainen kirjailija. Hänen moderni klassikkonsa nyrkkeilemisestä ilmestyi alun perin 1987. Vihdoin suomennettu ajattelurupeama ja puheenvuoro kuuluu Oatesin huomatuimpiin teoksiin ja samalla nyrkkeily- ja ylimalkaan urheilukirjallisuuden tunnustettuihin valioihin. Tässä pelottoman intohimoisessa esseessä käydään läpi lajin legendoja, paradokseja ja debatteja. Oates analysoi kehää vertaamattomana julkisena areenana sorretun mustan köyhälistön kapinallisuudelle. Nyrkkeily on suurta viihdebisnestä ja rituaalistettua inhimillisen sietokyvyn tutkintaa, jossa kaiutetaan tragedian levottomimpia ääniä. Mutta ennen kaikkea nyrkkeily on Oatesille nyrkkeilyä. Se ansaitsee tulla kuvatuksi oliona sinänsä. Kunnioitus, kiintymys ja kiihko kuuluvat nyrkkeilymatsiin niin kehässä kuin katsomossakin. Jos Oates härnää tai viisastelee, hän tekee silloinkin oikeutta erikoislaatuiselle kokemukselle. Kirja on taiturimainen esitys parjatusta ilmiöstä ja harrastuksen vangitsevuudesta.

"Nyrkkeilyottelu on ihmissuvun yhteisen aggression perikuva, tyylitellyyttään kahta kauheampi, kuva ihmiskunnan jatkuvasta historiallisesta hulluudesta."

Suomentanut Jarkko S. Tuusvuori.

2009. 104 sivua.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525503364
Ilmestymisvuosi: 2009

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.