Filosofoidaan matematiikasta ja luonnontieteistä

Daniel, Marie-France; Louise Lafortune, Richard Pallascio & Pierre Sykes

Laskupäätä joko on tai ei ole. Matematiikka sopii vain neroille. Ja matemaattiset ja tieteelliset ongelmat vain pojille.

Erehdys kuin tärähdys. Lapset ja nuoret tutkailevat asioita. He vaativat perusteita, isoavat merkitystä ja riemuitsevat kohentuneista taidoistaan. Vaikeiksi koetuista asioista ja aineista oppii nimittäin keskustelemaan, yksin ja yhdessä. Matematiikasta ja luonnontieteistä saa kiinni, kun oivaltaa niiden historiallisuuden ja sosiaalisuuden. Hyvä opettaja osaa näyttää ja purkaa myös luma-aineitten lumouksen.

Filosofoidaan matematiikasta ja luonnontieteistä auttaa erityisesti niitä, joilla on vaikeuksia näissä aineissa. Mutta lisäksi se innostaa niitä, jotka jo luottavat itseensä laskijoina, havaitsijoina, päättelijöinä ja arvostelukykynsä käyttäjinä. Kirja on tarkoitettu tukiaineistoksi romaaneille Matildan ja Taavetin matemaattiset seikkailut ja Matildan ja Taavetin seikkailut tieteen maailmassa, jotka on suunnattu 9–13-vuotiaille. Dialogiseen, yhteisölliseen oppimiseen tukeutuvaa teosta voi käyttää itsenäisestikin, koulun ulkopuolella.

Matematiikkaan ja luonnontieteisiin ei synnytä. Niihin opitaan.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525503449
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 38.295

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.