Veikko Nuutinen

Kantokorpi, Otso

Parvs Publishing julkaisee kattavan kokonaisesityksen kuvanveistäjä Veikko Nuutisen (s. 1944 Ruokolahdella, asuu Helsingissä) tuotannosta.

Veikko Nuutinen on yli neljä vuosikymmentä kestäneellä urallaan toiminut johdonmukaisesti modernistisen muotokielen parissa syventäen ja varioiden keskeistä tematiikkaansa, jossa yhdistyvät luonnon ja ihmisen arvostus. Harmoniaa tavoittelevan humanistin käsissä teemat ovat saaneet esittävyyden sijaan abstraktin ja siten myös ajattoman tulkinnan, jonka lähtökohta on aina myös klassisen veistoksellinen: dynaamisuus, jäntevyys, plastisuus, rytmi ja kauneus ovat sanoja, joilla Nuutinen tavoitteitaan kuvaa.

Kirjan tekstit, johdantoesseen ja kronologisen biografian, on kirjoittanut taidekriitikko Otso Kantokorpi. Kolmikielisen kirjan ruotsinnoksesta vastaa Leena Kuumola ja englanninnoksesta Susan Heiskanen. Nuutisen muotokieltä kunnioittaen on kirjan ulkoasun ja taiton laatinut Timo Setälä.

Kustantaja: Parvs Publishing
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525654141
Ilmestymisvuosi: 2008

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.