Ikkunat jäässä
Ei saatavilla

Ikkunat jäässä

Tuomikoski, Pekka; Tiilikainen, Heikki

Talvisodan alkamisesta tulee kuluneeksi 80 vuotta 30.11.2019. Vuonna 2010 ilmestyneeseen Pekka Tuomikosken Talvisota väestönsiirrot -kirjaan on lisätty Heikki Tiilikaisen haastattelemien evakkojen ja sotalasten tarinoita. Näitä tarinoita on noin kolmisenkymmentä.

 

Teosta elävöittävät autenttiset kirjeet ja muistelmat arjesta kuvineen. Talvisota

- Väestönsiirrot on tiivis tietopaketti talvisodasta. Erityistä huomiota kiinnitetään sodan tapahtumiin ja niiden aiheuttamiin väestönsiirtoihin. Yrjö Jylhän runo Tuomittu Talo vuodelta 1941 kuvaa tapahtumia ja mielentiloja. Sotatapahtumien lisäksi talvi 1939-40 merkitsi suomalaisille siviileille mittavia väestönsiirtoja.

 

Rajan tuntumassa asuneet joutuivat useimmiten lähtemään kodeistaan talvisotaa pakoon, jopa lopullisesti. Aina ei ollut mahdollisuutta ottaa mukaan edes kaikkein välttämättömintä. Sodan kurimuksista myös lapsia siirrettiin Ruotsiin ja Tanskaan kiihtyvässä tahdissa talvisodan loppuun saakka. Tätä käytäntöä jatkettiin ja kasvatettiin jatkosodan aikana. Teoksen kuvitus pohjautuu pitkälti kiinnostaviin teemakarttoihin. Niistä selviää muun muassa väestönsiirtojen mittavuus kaikessa karuudessaan. Teoksessa tuodaan esille talvisodassa kaatuneiden määrä suhteutettuna kotipaikkakunnan väestöön.

Kustantaja: Atlasart
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525671957
Ilmestymisvuosi: 2019

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.