Kelpoisimman synty

Wagner, Andreas

Darwinin luonnonvalinnan voima on kiistaton ja se selittää, miten hyödylliset sopeutumat säilyvät sukupolvien saatossa. 

Darwin ei kuitenkaan ratkaissut evoluution suurinta arvoitusta: miten nämä sopeutumat syntyvät. Selittävätkö vain 3,8 miljardin vuoden aikana syntyneet satunnaiset mutaatiot kaikki luonnon ihmeet, kuten siivet, silmät ja yhteyttämisen? Ja emmekö yksinkertaisesti tunnusta tietämättömyytemme, kun sanomme näitä mutaatioita satunnaisiksi? 

Maineikas evoluutiobiologi Andreas Wagner osoittaa tässä kirjassa, mistä kaikki biologinen innovaatio syntyy. Wagner on selvittänyt eturintaman kokeellisilla ja laskennallisilla menetelmillä, että näiden sopeutumien käyttövoima ei ole pelkkä sattuma, vaan joukko luonnonlakeja, joiden ansiosta luonto keksii uusia molekyylejä ja mekanismeja paljon nopeammin kuin satunnaisella muuntelulla. 

Kelpoisimman synty on perusteellinen, esimerkkejä käyttävä esitys elämän rikkaan monimuotoisuuden ilmaantumisen suurimmasta arvoituksesta ja sen ratkaisusta. 

Kustantaja: Terra Cognita
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525697735
Ilmestymisvuosi: 2015
Kirjastoluokka: 56

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.