Arvo - Globaalin talouden luojat ja välistävetäjät

Mazzucato, Mariana

Kuka oikeastaan luo arvoja maailmaamme? Ja kuka päättää tekemisten arvon? Tämä on rahoitusmaailman ja talouden nykyisen kriisin keskeinen ongelma.

Mariana Mazzucaton teesi on, että nykyisessä kapitalismissa arvon kuppaamisen palkinto on suurempi kuin arvon luomisen eli terveen talouden ja yhteiskunnan perustan muodostava tuotantoprosessi.

Tästä taloudellisen ajattelun keskeisestä lähtökohdasta ei juuri puhuta, mutta Mazzucaton syvällinen ja kiihkeä analyysi osoittaa, että se on kapitalismin uudistamisen lähtökohta. On välttämättä pohdittava, mitkä toiminnot luovat arvoa, mitkä kuppaaavat sitä ja mitkä tuhoavat sitä?

Mariana Mazzucato on University College Londonissa työskentelevä innovaation ja julkisen arvon professori. Hän on saanut useita taloustieteen palkintoja, mm. Leontiefin taloustieteen eturintaman ajattelun kehittämispalkinnon vuonna 2018

 

Kustantaja: Terra Cognita
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525697964
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: 69

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.