Poika kulta

Schrauwen, Oliver

"Tähän kohtaan laittaisimme normaalisti sopivan lainauksen liittyen julkaisemaamme teokseen. Poika kulta on kuitenkin kirja, joka puhuu itse puolestaan." - Kustantaja

Poika kulta (ransk. alkuteos Mon fiston, Actes Sud 2006) on flaamilaisen Olivier Schrauwenin esikoisteos. Schrauwen, joka vieraili viime syyskuussa my¿s Helsingin sarjakuvafestivaaleilla, on tällä hetkellä uuden belgialaisen sarjakuvan kiinnostavimpia nimiä. Sekä kriitikot että lukijat ovat ylistäneet hänen Poika kultaansa kilvan ympäri Eurooppaa. Animaatiota ja sarjakuvaa opiskelleen Schrauwenin esikoisalbumissa yhdistyvät vanhojen sarjakuvamestareiden (kuten McCay) tekninen osaaminen, absurdi komiikka ja psykologisesti terävä henkilökuvaus. Poika kulta on lempeän ironinen tarina patriarkaatin ruumiillistumaa muistuttavasta isästä sekä hänen surkuhupaisasta pojastaan. Poika kullan keski¿ss¿ on is¿n ja pojan yhteinen kasvutarina, joka ilmentää heidän keskinäistä vierauttaan. Kertomus on sävyltään surumielisen absurdi. Käsinukenkokoinen pojanhahmo ei täytä isänsä mahtipontisia vaatimuksia, vaan ylevön voimatunnon sijaan tämä pikku-rääpäle edustaa maskuliinisessa kulttuurissa anti-miehuutta.

Monitasoisten symbolisten viitteiden takia albumiin soveltuvat useat erilaiset tulkintavaihtoehdot. Kenen tarinasta Poika kullassa on kyse, jää lopulta jokaisen lukijan pääteltäväksi.

Teos julkaistaan yhteistyössä tamperelaisen Kreegah Bundolo -kustantamon kanssa suurikokoisena nelivärisenä kirjana.

Kustantaja: Huudahuuda
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525724028
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 8532

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.