Stieg Larsson - idealisti, journalisti ja kirjailija

Pettersson, Jan-Erik

Miljoonat lukijat joka puolella maailmaa rakastavat hänen kertomuksiaan Lisbeth Salanderista ja Mikael Blomkvistista. Mutta kun dekkarikirjailija Stieg Larsson murtautui sensaatiomaiseen menestykseensä, hän oli jo traagisesti kuollut.

Häneltä jäi paitsi kansainvälinen kirjailijaura, myös varsinainen hänen elämäntyönsä - taistelu rasismia ja fasismia vastaan. Jan-Erik Pettersson kuvaa kirjailija, journalisti ja idealisti Stieg Larssonia - miestä, joka kulki omia polkujaan jo teini-ikäisestä asti. Taisteleva kollektivisti ja ehdoton individualisti, samaan aikaan. Mies, joka ei pelännyt mitään.

Jan-Erik Pettersson kertoo Stieg Larssonin kasvusta Västerbottenilla, kuinka hän jo varhaisteininä kiinnostui politiikasta. Pettersson kuvaa hänen kimurantit ensiaskeleensa journalismin maailmassa, hänen pitkät matkansa, väsymättömän kamppailunsa äärioikeistoa vastaan, rankan ja usein kiitosta vaille jääneet työnsä Expo-lehden parissa, hänen poliittiset kirjansa.

Eläessään tuntemattomaksi jääneen kirjailijan taustojen avautuminen tuo Mikael Blomkvistista ja Lisbeth Salanderista kertovat tarinat paljon kiehtovammiksi.

Stieg Larsson -elämäkerta kuvaa myös uskomattoman menestyksen saaneen Millenium-sarjan julkaisun taustoja, ja kuinka kirjat päätyivät lopulta maailmanvalloitukseen.

Kustantaja: Helsinki-kirjat
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525874334
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.