Professori Harjun tapaus

Jokinen, Juhani E.

Kuopion Yliopistollisen sairaalan rakennushankkeen yhteydessä on yliopiston ja sairaalan välille tehty suuri kaivanto. Siellä makaa maailmankuulu aivotutkija, professori Henri Harju kallo murtuneena ja kuolleena kuin kivi. 

Kyseessä on murha tai tappo. Kuopion poliisin rikosylikomisario Olli Karhunen ryhtyy tutkimaan koko ajan mystisemmäksi muuttuvaa henkirikosta yhdessä alaistensa, tansanialaisen rikoskonstaapeli Amina Zuman ja savolaisen Juuso Pulkkisen kanssa. Kansainvälisen, hyvin rahoitetun tähtitutkijan taustoista paljastuu jatkuvasti kummallisuuksia. Onko murhan motiivi kotimainen vain kansainvälinen? 

Sattumallakin on osansa. Ruumiin löytää ensimmäisenä vapaa toimittaja Titta Salminen, joten rikos nousee nopeasti iltapäivälehtien etusivuille ja lööppeihin. Salmisen tarkka vainu ja neuvokkuus sekä onni osoittautuvat lopulta ratkaiseviksi rikoksen selvittelyssä.  

Rikosylikomisario Karhusen naapurina asuva virolainen, sattumalta sairaalaan työmaalla työskentelevä rakennusyrittäjä Matias Salundi, on Karhusen ystävä, ja työnsä vuoksi välillisesti mukana murhatutkimuksissa. Titta Salmisen uutisnenä ja Matias Salundin oivallukset auttavat Karhusen oikeille jäljille. Murhaajan henkilöllisyyden Karhunen selvittää erikoisen murha-aseen löytymisen jälkeen. Mutta ehtiikö rikollinen pakoon? 

Juhani E. Jokisen esikoisromaanissa eletään aidon kuohkeasti Kuopion syksyä ja talvea, selvitellään realistisen jäntevästi raakaa henkirikosta ja raotetaan samalla tiedemaailman raadollisuutta. Kuopiolainen rikosylikomisario Olli Karhunen on astunut tämän kirjan myötä suomalaisen rikoskirjallisuuden tutkijaeliittiin.  

Kustantaja: Rosebud
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525934885
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter1
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.