Chopin - merkintöjä, mielikuvia, muistoja

Gide, Andre

160 sivua. Suomentanut Martti Anhava.

Jälkisanat Risto-Matti Marin
Graafinen suunnittelu Jorma Hautala

Ranskalainen Nobel-kirjailija André Gide (1869-1951) mainitsi viettäneensä Frédéric Chopinin musiikin parissa enemmän aikaa kuin yhdenkään kirjailijan teosten äärellä. Gide oli etevä ja intohimoinen harrastelijapianisti, joka kaavaili lähes koko uransa ajan kirjaa Chopinin ja Robert Schumannin pianomusiikista: Schumann jäi hänen mielessään kuitenkin pian Chopinin varjoon, jonka musiikkia hän vertasi keskittyneisyydeltään ja teholtaan Charles Baudelairen runouteen.

Gideä kismitti erityisesti oman aikansa pianovirtuoosien tapa soittaa Chopinia, joka ei vastannut hänen näkemystään tämän musiikin sisäisyydestä ja runoudesta ("he soittavat Chopinia niin kuin hän olisi Liszt... virtuoosilta Chopin karkaa kerta kaikkiaan"). Suunniteltu kirja ei koskaan valmistunut, mutta La Revue musicalessa julkaistiin vuonna 1931 aineistosta syntynyt essee "Notes sur Chopin", jonka Gide sisällytti myöhemmin koottuihin teoksiinsa. Päiväkirjamerkinnöillä ja muistiinpanoilla täydennetty laitos julkaistiin erillisenä kirjana vuonna 1948.

 

Kustantaja: Fuga
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789526878102
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: 78.991
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.