Laumavaiston varassa
Ei saatavilla

Laumavaiston varassa

Ketovuori, Mikko

Suurissa massoissa epidemian tavoin leviävä kollektiivinen mieliala ohjaa maailmaa tällä hetkellä yhä syvemmälle epätoivon tunteeseen. Epävarmuus ja pelko ohjaavat meitä kohti autoritaarisuutta, samalla kun olemme matkalla kohti systeemistä kriisiä - ilmastonmuutos etenee, tartuntataudit jylläävät ja jos ei muuta, muuttoliikkeet tallaavat meidät jalkoihinsa. Samaan aikaan viha toisia kohtaan lisääntyy. Toistaako historia itseään, olemmeko tekemässä samoja virheitä kuin aiemmin? Mitä ihmettä on tapahtumassa?

Robert Prechterin sosionomisen talous- ja kulttuuriteorian mukaan ihminen - tunnevaltaisena ja kollektiivisena olentona - seuraa sosiaalista mielialaa laumavaiston varassa. Ihmisen toimintaa ohjaavat tunteet, vaikka hän muuta itselleen ja toisilleen väittäisi. Heijastuessaan ulkoiseen maailmaan sosiaalinen mieliala saa konkreettisen muotonsa musiikissa, autojen tehoissa ja naisten hameissa. Myös kollektiiviset tapahtumat määräytyvät sosiaalisen mielialan mukaan. Pelokkaat ja vihaiset ihmiset etsivät skandaaleja, he testaavat ydinpommeja ja lopulta aloittavat myös sotia.

Tämän kirjan kirjoittaja KT, FL Mikko Ketovuori on perehtynyt Prechterin sosionomiseen talous- ja kulttuuriteoriaan alun perin pop-musiikin kautta. Nyt hän esittelee koko teorian ja sen keskeiset periaatteet konkreettisten esimerkkien kautta ensi kertaa suomeksi. Kysymykseen, miksi maailma menee aina sekaisin, sosionominen teoria antaa vastauksen, joka voi yllättää. Kirjan luettuasi et todennäköisesti enää koskaan katso maailmaa täysin samoin silmin kuin aiemmin.

 

Kustantaja: 000muu
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789526957944
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.