Rumpujen kaupunki

Tokarczuk, Olga

Puolalaisen Olga Tokarczukin novellikokoelman 19 monitasoista kertomusta johdattavat lukijan Sleesian syrjäseuduilta Varsovan keskustaan ja Kreikan autiolta kalliosaarelta skotlantilaiseen kartanoon. Olipa kyse ydinlaskeumasta, sirkuskiertueesta tai murhamysteeristä, Nobel-palkittu Tokarczuk välittää lukijalle tarkkanäköisesti ja lämminhenkisesti ihmisten onnen ja onnettomuuden, jotka niin usein ovat yksi ja sama asia.

Kolmeen osioon jaetun teoksen ensimmäisen osan kertomuksissa käsitellään luovuuden olemusta. Toisessa osassa todelliset historialliset tarinat ja myytit heräävät henkiin, ja viimeisen osan kertomuksia määrittävät syvän moraaliset ja psykologiset kysymykset. Kokoelman päättävässä hengästyttävässä niminovellissa minuuden ja toiseuden, yksilön ja yhteisön väliset rajat sumenevat.

”Maailma muodostuu tyhjyydestä, eikä ikävä kyllä ole olemassa sanoja, joilla tuota tyhjyyttä voisi ilmaista.”

Olga Tokarczuk (s. 1962) on yksi merkittävimmistä eurooppalaisista nykykirjailijoista. Vuonna 2018 kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittanut Tokarczuk on koulutukseltaan psykologi. Rumpujen kaupunki (Gra na wielu b?benkach, 2001) on hänen ensimmäinen suomennettu novellikokoelmansa.

Tapani Kärkkäinen (s. 1962) tunnetaan Puolan kulttuurin ja kirjallisuuden asiantuntijana ja esiintuojana sekä puolalaisen kirjallisuuden suomentajana.

Kustantaja: Särö
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789526967417
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuuskauno

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.