Eroica

Carpentier, Alejo

Hengästynyt ja pelokas mies saapuu konserttiin, jossa on juuri alkamassa Beethovenin Eroica-sinfonian esitys. Kolmen vartin reaaliajassa mies käy läpi menneisyyttään, seksuaalisuuttaan ja suhdettaan Jumalaan sekä tilittää suhdettaan ympäröivään sekasortoon, 1930-luvun alun Kuubaan. Muutamaa penkkiriviä taaempana kaksi hänen entistä ystäväänsä odottaa konsertin päättymistä ja oikeaa hetkeä toteuttaa suunnitelmansa.
Kuubalainen kosmopoliitti ja maagisen realismin varhainen pioneeri Alejo Carpentier (1904-1980) kirjoitti romaaninsa, kuten Beethoven teoksensa. Musiikkitieteilijän koulutuksen saanut kirjailija totesi sommitelleensa romaanin sonaatin tavoin: "Musiikkiin perehtynyt lukija voi havaita selvästi tämän kehittelyn."

Carpentierin kieli sekä dramaattinen mielen ja reaalimaailman tapahtumien vyöry tempaavat mukaansa tavalla, joka ei jätä kylmäksi. Jyrki Lappi-Seppälän täsmällinen ja elävä suomennos tekee tälle nykyklassikolle ansaittua oikeutta.

Kustantaja: Aviador
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527063163
Ilmestymisvuosi: 2016
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.