Päivä päivältä

Lowell, Robert

Robert Lowell (1917-1977) oli kiistelty ja kuuluisa, hämmästyttävän monipuolinen yhdysvaltalainen runoilija, joka julkaisi eläessään toistakymmentä teosta. Häntä pidettiin eläessään yhtenä Yhdysvaltojen runouden suurimmista nimistä. Hän oli aseistakieltäytyjä ja Vietnamin sodan äänekäs vastustaja. Lowell kärsi koko aikuisikänsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä ja vietti kolme vuotta elämästään psykiatrisessa sairaalassa. Pulitzer-palkinnon Lowell sai kahdesti.

Lowell tuli tunnetuksi "tunnustuksellisesta runoudesta" (confessional poetry). Lowell itse sävähti tai jopa paheksui termiä. Hänen mukaansa henkilökohtaisuuden illuusio syntyy keksimisestä ja järjestämisestä - ei pakkomielteisestä tai terapeuttisesta "tunnustuksellisuudesta".

Päivä päivältä keskittyy Lowellin viimeiseksi jääneeseen, laajaan kokoelmaan Day by Day. Elämän ja rakkauden äkkiväärä rajallisuus askarrutti varsinkin vanhenevaa Lowellia. Rajallisuuden yksi kokemus oli myös se, kun lähes jokasyksyinen mania vei hänet sairaalaan joko vapaaehtoisesti tai pakolla.

 

Kustantaja: Parkko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527302026
Ilmestymisvuosi: 2019

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.