Pitkää, pizzaa ja poutapilviä - Ekan ravintolatoiminnan historia ja alkoholilainsäädännön murros
Savikko, Mikko
Vuonna 1983 fuusioitui 39 OTK:laista osuusliikettä E-osuuskunta Ekaksi. Samalla syntyi Suomeen uusi, keskitetysti johdettu hotelli- ja ravintola-alan valtakunnallista ketjutoimintaa harjoittava yritys. Vuonna 1989 Ekan hotelli- ja ravintolatoimiala otti nimekseen Restel, ja seuraavana vuonna siitä tuli erillinen yhtiö.
Syntyi aikansa suurin pohjoismainen yhtenäisesti johdettu alan yritys. Viidessä vuodessa tehtiin yli 200 ravintolauudistusta ympäri Suomea ja laajennuttiin myös Helsinkiin. Parhaissa tapauksissa ravintolan remontti ja liikeideamuutos maksettiin muutaman kuukauden tulosparannuksella. Ihmettä käytiin hämmästelemässä Ruotsista saakka.
Muutosta ei tehty vain fyysisissä puitteissa, vaan ennen kaikkea toimintamalleissa, tehtäväkuvissa ja palvelussa.
Mukana olleet kertovat nyt ensimmäistä kertaa, miten kaikki tapahtui.
Kustantaja: Rosebud/Umpihanki/Voima
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527313183
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Kulttuurihistoria
Tekijän muu tuotanto:
Porsaanpaistia ja perunasalaattia k
Savikko, Mikko
NOPEA TOIMITUS
Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.
Saatavuus RB-kaupoista
Rosebud Sivullinen | 10+ | |
Rosebud Citycenter | 3 | |
Rosebud Kaivopiha | 0 | |
Rosebud Tiedekulma | 1 | |
Rosebud Maria | 0 | |
Rosebud Kuopio | 1 | |
Keskusvarasto | 506 | |
Tilattavissa verkosta | ||
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä. |