Kovalla kädellä

Näsi, Liisa

Hänen sanansa yhdessäolosta hautaan asti eivät enää kuulosta romanttisilta vaan enteellisiltä.

Kovalla kädellä on psykologinen jännäri vallan väärinkäytöstä läheisissä ihmissuhteissa. Väkivalta ei katso sukupuolta: hakkaaja voi olla kuka tahansa, hakattu voi olla kuka tahansa. Mikä saa ihmisen alistumaan henkiselle, taloudelliselle ja fyysiselle väkivallalle? Miksi tappaminen on joillekin helpompaa kuin tapaaminen?

Minna Arasuo ei saa koulutustaan vastaavaa työtä ja viimeisinkin pätkätyö kariutuu. Rahapulassa hän menettää asuntonsa ja joutuu muuttamaan mummonsa rintamamiestalon yläkertaan. Tunnelin päässä pilkottaa valoa, kun Facebook-postaus poikii työkeikan Jyväskylän omalta julkkikselta, kansainvälisesti arvostetulta tiedenaiselta. Minnan tulee matkustaa Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan keräämään tietoja naisen ex-puolisosta, joka virittelee huoltajuuskiistaa tyttärestä. Lokakuun ankeuden ja stalkkaavan, entisen miesystävän jyrätessä päälle Minna ottaa työn mielellään vastaan. Espanjassa keikka saa kuitenkin odottamattoman käänteen. Jokaisella on salaisuutensa, mutta joidenkin salaisuudet ovat julmempia kuin toisten.

Liisa Näsi on koulutukseltaan fil.maisteri. Häntä kiehtoo, millaista todellisuutta sanoilla luodaan. Työnohjaajana ja kouluttajana mm. lastensuojelussa, perhetyössä ja kotipalvelussa hän tuli tutuksi perhe-elämän vaiettujen puolien kanssa. Kovalla kädellä on hänen toinen kirjansa. Esikoisteos, novellikokoelma Eilispäivä ei kuole ilmestyi 2019. Sekin käsittelee kepeästi kipeitä asioita.

En uskalla nukkua. Herääminen on yhtä kauheaa. Eniten minua hirvittää, että kymmenen vuoden kuluttua herään samanlaiseen aamuun kuin tänään.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527337660
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 10
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.