Perheen synty Edvard Westermarckin ja ihmisluonnon jäljillä

Sarmaja, Heikki

Edvard Westermarck (1862-1939) on luultavasti kaikkien aikojen merkittävin suomalainen tutkija. Hän sovelsi Darwinin teoriaa luonnon- ja seksuaalivalinnasta mm. ihmisen moraalin ja perheinstituutioden tarkasteluun. Westermarckin mukaan perhe ja moraali ovat evoluutiossa kehittyneen ihmisluonnon tuotteita.

Ihmistieteiden valtavirta kuitenkin hylkäsi biologisen ihmiskuvan, joka demonisoitiin "sosiobiologiana", ja omaksui ajatuksen ihmisestä tyhjänä tauluna.

Yhteiskuntatieteilijä Heikki Sarmaja kuitenkin osoittaa, että Westermarckin tutkimukset ovat edelleen monessa suhteessa merkittävintä, mitä aiheesta on sanottu. Hän tarkastelee Westermarckin työtä ja ajatuksia sekä historiallisessa valossa että vertaa niitä nykyaikaiseen evoluutiopsykologiseen ajatteluun ja aineistoon.

Samalla hän tarjoaa kattavan näkökulman yhteen viime aikojen tärkeimmistä tieteellisen paradigman muutoksista, kun biologiset näkökulmat ovat hiljalleen saaneet ihmistieteissä jälleen jalansijaa.

 

Kustantaja: Terra Cognita
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527367056
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 30

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.