Yrittäjähenkinen valtio

Mazzucato, Mariana

Vallitsevan tarinan mukaan suuret innovaatiot ja teknologiset mullistukset perustuvat rohkeiden yrittäjien ja yksityisten sijoittajien ottamiin riskeihin. Valtion rooliksi tässä tarinassa jää pitää näppinsä erossa ja huolehtia, että yrittäjien kannustimiin ei puututa.

Mazzucato osoittaa tässä klassikoksi nousseessa teoksessaan että monien innovatiivisten teknologioiden, kuten älypuhelinten ja monien lääkkeiden, menestys perustuu kuitenkin valtion aktiiviseen rooliin yritysten tuotteiden taustalla olevien teknologioiden luojana, varhaisvaiheen markkinoiden synnyttäjänä ja teknologisen mission asettajana.

Mariana Mazzucato on noussut nopeasti yhdeksi tämän hetken tärkeimmistä taloustieteilijöistä ja EU:n puiteohjelma Horisontti Eurooppa, Yhdysvalloissa pinnalla oleva Green New Deal ja Euroopan maiden koronaelvytysstrategiat perustuvat hänen ajatuksiinsa.

Mazzucato on taloustieteen professori University College Londonissa ja johtaa siellä IIPP-intituuttia.

 

Kustantaja: Terra Cognita
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527367063
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 36

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.