Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa

Backderf, Derf

Neljäs toukokuuta vuonna 1970 Kent State Universityssä kansalliskaartin sotilaat ampuivat Vietnamin sotaa vastustaneita opiskelijoita. Tappavassa tulituksessa ammuttiin 67 laukausta, joiden seurauksena neljä opiskelijaa kuoli ja yhdeksän haavoittui. Sinä päivänä Amerikka käänsi aseiden piiput kohti omia lapsiaan. Järkyttävä tapahtuma paloi pysyvästi kansakunnan muistiin.

Muutamaa päivää aiemmin kymmenvuotias Derf Backderf oli nähnyt samat sotilaat partioimassa kotikaupungissaan. Kuvernööri oli lähettänyt kaartin murtamaan rahtarien lakkoa. Backderf käytti journalistisia kykyjään samoin kuin aiemmassa teoksessaan Ystäväni Dahmer, ja teki joukon laajoja haastatteluja sekä tutkimuksia selvittääkseen, millaista neljän nuoren uhrin elämä oli ennen kohtalokasta toukokuun päivää. USA vaikutti tuolloin olevan repeämäisillään, ja Kent Statessa paine purkautui traagisella tavalla.

Kuinka paljon asiat ovat lopulta muuttuneet 50 vuodessa? Kent State - Neljä kuollutta Ohiossa on perusteellisella työllä ja vaivalla toteutettu, syvältä kouraiseva ja huolestuttavan ajankohtainen teos.

 

Kustantaja: Zum Teufel
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527454138
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.