Elämänkerran kirjoittaminen ja julkaiseminen - Ohjeita käytännön esimerkin muodossa

Räsänen, Salme; Seniorien ATK-yhdistys SAVONETTI ry;

Tämä on tositarina erään elämänkertateoksen laatimisesta ideasta kirjan kustantamiseen saakka. Pyrimme tässä ohjevihkosessa keskittymään tekemiimme mokiin, joista opimme eniten. Kerromme tietenkin myös onnistuneista valinnoista. Toivomme, että kirjan lukija päätyy kirjoittamaan muistiin oman elämänsä tärkeät muistot ja saa tästä ohjevihkosesta apua sekä sisältöä että teknisiä valintoja koskeviin kysymyksiin.

Salme Räsänen on varsinainen kirjailija, joka kirjoitti elämänsä tärkeimmät muistot talteen iPad-tabletilla vuosina 2016-18. Toinen tekijä Ahti Planman on Savonetti Ry:n vertaisohjaaja, joka auttoi tekniikan suhteen. Yhteisesti voimme todeta, että prosessi oli sangen mielenkiintoinen. Alussa ei ollut aavis-tustakaan siitä, että tästä voisi tulla oikea kirja. Oli vain paljon muistoja, iPad-tabletti ja halu kokeilla uusia asioita. Ensin hankittiin iPadiin yhdessä Pages- ohjelma...

Muistojen kirjaaminen on suurta rikkautta. Elämää tulee ikään kuin elettyä uudelleen, kun asioita kaivelee esiin oman päänsä arkistoista. Jälkipolvet arvostavat vanhempiensa ja esivanhempiensa muistiinpanoja, vaikka eivät aina ole valmiita tai edes kykeneviä ohjaamaan itse työssä. Tässä tulevat avuksi Savonetin kaltaiset vertaisohjaajajärjestöt, joiden toimintaidea on auttaa ikäihmisiä kaikissa IT-asioihin liittyvissä ongelmissa. Elämänkerran kirjoittaminen ei ehkä tässä tapauksessa ollut mikään varsinainen ongelma. Yhteinen mielenkiintoinen haaste kuitenkin, joten päätimme dokumentoida työn pääkohdat.

 

Kustantaja: Books on Demand
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789528008330
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 86.07

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.