Alanyan tyttret
Ei saatavilla

Alanyan tyttäret

Pyykkö, Virpi

Alanyan morsian on jatkoa kirjoille Moskeijan varjossa (2016) ja Melonit kypsyvät (2018). Tässä kirjasarjan kolmannessa osassa Lauran ja Hasanin tarina saa jälleen arvaamattomia käänteitä. Heidän rakkautensa tiellä on ollut useita karikoita. Elämä ei edelleenkään ole pelkkää myötämäkeä, vaikka Alanya tarjoaakin loistavat puitteet romansseille ja monikulttuurisille kohtaamisille. Myös Lauran ystävä Sari asettuu Alanyaan - luksuselämä Ilhamin rinnalla houkuttelee enemmän kuin taideopinnot Turussa. Individualismin perhekeskeisyyden yhteensovittaminen vaatii kuitenkin pohdintaa. Miten säilyttää omat tapansa ja tottumuksensa loukkaamatta muita? Paljonko voi joustaa? Voiko miniä nauttia alkoholia muslimiperheessä? Mihin asti on annettava periksi? Mikä on kompromissin ja alistumisen välinen ero? 

Alanyaan virtaa uusia turisteja arabimaista ja Iranista, joille Alanya edustaa sopivan vapaamielistä lomakohdetta. Tämä muuttaa katukuvaa myös Alanyassa. Tummiin pukeutuneita naisia vilisee aikaisempaa enemmän. Osa riisuu huivit pois jo lentokoneessa. Toisenlaista ilmettä tarjoavat kaduilla ranta-asuissaan liikkuvat turistit, joita paikalliset katsovat joskus karsaasti, kun nämä tulevat bikineissään keskustan kaduille, keskelle islamilaisen maan arkea. Päättäjät etsivät keinoja sovittaakseen yhteen näitä monikulttuurisuuden ilmentymiä yrittäen samalla turvata turistibisneksen kasvua. Hasanin äiti analysoi tuntosarvet terävinä ympärillään tapahtuvia muutoksia. 

Elämä Alanyassa sykkii öin ja päivin vahvana kuin tarjoilijapoikien sydän, kun nämä saattelevat edelliset morsianehdokkaansa lähtöön ja odottelevat seuraavilta lennoilta uusia tulokkaita, joista joku saattaisi sittenkin olla se, jonka kanssa pääsee osaksi eurooppalaista elämänmenoa. Halut ja toiveet risteilevät eri kulttuurien välillä moniin suuntiin, mutta rakkaus on universaalia - siksi kannattaa aina yrittää. Toivo on energisoiva voima, joka näyttää myös pyörittävän Alanyaa, tätä Välimerellistä 1200-luvulta peräisin olevaa kaupunkia, jota ovat hallinneet kuluvien vuosisatojen aikana persialaiset, roomalaiset, syyrialaiset sekä egyptiläiset ja ajoittain jopa merirosvotkin. Ehkä juuri tämä kerrostumien moninaisuus ja sen tuoma rikkaus houkuttelee kaupunkiin turisteja ja uusia asukkaita. 

Suomesta Alanyaan asettunut Laura on päättänyt tehdä kaikkensa oman onnensa eteen tässä "kulttuurismoothiessa", mutta kohtalon sormi sohii ikävästi ja horjuttaa ajoittain hänen uskoaan. Hasan on rohkea taistelijasielu ja toiminnan mies, mutta joskus hänestä tuntuu siltä, että Allah voisi jo vähitellen säästää häntä ikävyyksiltä, jotka häntä koettelevat. Toisaalta hän ei voi sille mitään, että hän joutuu tahtomattaan selvittämään naisten aiheuttamia sattumuksia - joskus jopa Turkin poliisivoimien avustuksella. Hurmureillakin on huolensa.  

Kustantaja: Bod
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789528030942

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria (ja Rosebud Mini)0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.