Kohti kauniimpaa kaupunkia

Kraemer, Nicolas von; Uotila, Marjo; Varpio, Mika; Aarnio, Minna; Aibéo, Pedro; Heikura, Veeti; Ivanitskiy, Katja; Luotola, Jarkko; Pirttimäki, Matti; Sjöroos, Margit; Strus, Allan; Vallius, Sampo; Viljanen, Susanna

Rakennettu kaupunkiympäristö koskettaa meitä pintaa syvemmältä. Arkkitehtuurista käytävä keskustelu tuntuu välillä pyörivän pinnallisesti rakennusten ulkonäköön liittyvissä asioissa, vaikka sen juuret ovat paljon syvemmällä eli siinä tiedossa, miten ympäristö vaikuttaa koko fysiologiaamme ja yleiseen hyvinvointiimme. 

Kirjassa tarkastellaan viihtyisän kaupunkiympäristön osatekijöitä ja kaupungissa aistittavan kauneuden olemusta monesta eri näkökulmasta. Kirjan lähestymiskulma aiheeseen on poikkitieteellinen ja ääneen pääsevät arkkitehtien ohella myös historioitsijat, lääkärit, sosiologit ja monen muun alan ammattilaiset. Olemme kaikki rakennetun ympäristön käyttäjiä, mutta kaupunkiympäristön kehityksestä käytävässä keskustelussa ns. maallikoiden mielipide jää usein toisarvoiseksi. Tämä kirja pyrkii nostamaan esiin näkemyksiä moniulotteisemmin ja avaamaan rakennetun ympäristön merkitystä ja vaikuttavuutta monialaisemmin. 

Kaupunkiympäristössämme tapahtuvat muutokset herättävät usein suuria tunteita ja kirvoittavat kiivasta keskustelua. Pitäisikö nykyarkkitehtuurissa ottaa vaikutteita historiallisista tyyleistä vai pyrkiä luomaan alati uutta ja oman aikansa näköistä? Miten meitä ympäröivä kaupunkitila vaikuttaa meihin ja onko kauneus vain katsojan silmässä? Arkkitehtuurin muovaama kaupunkitila on osa meidän kaikkien jokapäivästä elinympäristöä, ja siellä tapahtuvat muutokset vaikuttavat meidän kaikkien henkiseen hyvinvointiin ja elämään. 

Aihetta lähestytään historiallisesta perspektiivistä ja pohditaan käynnissä olevan muutoksen syitä ja seurauksia. Aikansa näköinen arkkitehtuurieetos kyseenalaistetaan ja pohditaan vaihtoehtoisia lähestymistapoja aiheeseen. Voiko kauneutta mitata? Kaupunkirakenteessa ilmenevän kauneuden olemusta lähestytään syväluotaavasti sekä tunnepohjalta että neurofysiologisten faktojen ja tutkimusten pohjalta. Kirjassa otetaan tarkasteluun myös osallistaminen, demokratia ja poliittinen päätöksenteko, jotka vaikuttavat kehityksen suuntaan. Lopuksi pohditaan kauneuden hintaa eli myyttiä kauniin rakentamisen kalleudesta. 

Kustantaja: 000muu
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789529468553
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 34.5
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.