Josef Vimmatun tarina

Kovács, Kati

Reilut kaksi vuotta sitten Kati Kovács sai idean uuteen ja itselleen aivan uudenlaiseen sarjakuvakertomukseen. Enemmän tai vähemmän tekijäänsä muistuttava saparopäinen tyttö sai luovuttaa pääosan aikuiselle miehelle. Aivan tavanomainen aikamiespoika Josef ei kuitenkaan ole. Hän vaikuttaa sulkeutuneelta, lapsekkaalta, arvatenkin hiukan kehityksessään viivästyneeltä. Vajaalta, kuten ylisuojeleva äiti asian ilmaisee. Mutta onko kyse sittenkin vain muutamasta tiukasta solmusta?

Josefin elämän ensimmäisen solmun muodosti jo hänen kaksi kertaa kaulan ympärille kiertynyt napanuoransa. Lisää solmuja aiheuttivat isän kuolema ja Maj-Kukka -niminen luokkatoveri. Solmuihin Kovács viittasi jo edellisessä Pahvilapsi -albumissaan, jonka viimeisellä sivulla hän lupasi palata aiheeseen tulevassa työssään.

Lupaus tuli näin pidetyksi. Josef Vimmatun tarina on piirretty mustalla puukynällä okranväriselle 100% kierrätyspaperille. Lisäpainoksi ja myös kolmiulotteisuutta antamaan on käyetty valkoista temperaväriä. Lopputulos on lämmin, samanaikaisesti tarkka ja pehmeä. Paitsi piirrostekniikkaansa, Kovács on kehitellyt myös kerrontaansa yhä selkeämpään suuntaan.

Kertomus sijoittuu Italiaan, sinne minne Kovács itsekin on asettunut ja perheensä perustanut. Espresson tuoksu ja äidin roomalaiskatolilaisuudesta kumpuavat asenteet kuuluvat Josefin jokapäiväiseen elämään. Syystä tai toisesta Josef alkaa yhtäkkiä kaivata ankarasti meren rannalle. Olipa syynä vain päähänpisto, yksi omituisuus lisää tai ei, matkaan kuitenkin lähdetään.

Kustantaja: Arktinen banaani
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789529809844
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.