Jutun loppu

Greene, Graham

Tapahtumapaikkana on 1940-luvun sodan kaaoksessa elävä Lontoo. Teoksen ’minä’, kirjailija Maurice Bendrix laittautuu erään korkean virkamiehen perhetuttavaksi kyynisenä tarkoituksenaan kirjoittaa purevan satiirinen kuvaus tyypillisen virkamiehen perhe-elämästä. Mutta tämä aikomus hautautuu ehdottomaan, kaikki vaativaan rakkaussuhteeseen, joka syntyy Bendrixin ja hänen ’uhrinsa’ vaimon Saran välille. Erään kovan pommitusyön jälkeen, Bendrixin oltua vähällä saada surmansa, Sara jättää rakastajansa mitään selittämättä eikä palaa milloinkaan.
Varsinaisesti romaani alkaa kaksi vuotta suhteen päättymisestä. Kalvava mustasukkaisuus ja vastaamatta jääneet kysymykset ovat kääntäneet Bendrixin rakkauden vihaksi. Hän alentuu niin pitkälle, että turvautuu surkean nuhruiseen yksityisetsivään saadakseen selville Saran mahdollisen uuden rakastajan. Hänen vihaansa yllyttää kiduttava muisto Saran kanssa koetuista fyysisen nautinnon hetkistä. Vasta paljon myöhemmin hän saa monien välikäsien kautta tietää, että nuo hetket ovat Saralle merkinneet epätoivoista sieluntaistelua näkyväisen ja näkymättömän välillä, ja saa samalla tietoonsa, mitä kohtalokkaana pommitusyönä on todellisuudessa tapahtunut. Bendrix alkaa jo uskoa asioiden selviävän, kun tapahtumien kulkuun puuttuu se tutkimaton Jumala, johon Sara uskoo; lopullinen kärsimyksen, vihan ja rakkauden taistelu onkin vasta edessä päin.
(Lahti /kansi)

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: greejutu
Ilmestymisvuosi: 1966
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.