Ab urbe condita XXI-XXIII

Ab urbe condita XXI-XXIII

Livius, Titus

AB URBE CONDITA XXI-XXIII

 

Ab urbe condita XXI

Historioitsija Titus Liviuksen (n. 59 eaa.-17) 142 kirjaa käsittäneen latinankielisen teoksen Ab urbe condita (Kaupungin perustamisesta lähtien) 21. kirja on meille säilyneistä teossarjan kirjoista suosituimpia. Se kertoo, kuinka yksi antiikin historian taitavimmista sotapäälliköistä, Karthagon Hannibal, lähtee uhmaamaan Välimeren herruudesta kilpailevaa Roomaa.

Sotatoimet alkavat nykyisen Espanjan itärannikolta. Kun Hannibal tuhoaa Rooman ystäväkaupungin Saguntumin, syttyy toinen puunilaissota (218-201), jota Livius luonnehtii "kaikkien aikojen merkittävimmäksi sodaksi".

---

Ab urbe condita XXII

Kun Hannibal oli marssittanut armeijansa ja sotanorsunsa Pyreneitten niemimaalta ylös Alpeille, laskeutunut Pohjois-Italiaan ja voittanut Rooman legioonat Titicinus- ja Trebiajokien taisteluissa, roomalaiset pelkäsivät saaneensa päälleen jumalten vihat. Hannibalin voittokulku jatkui ja johti kahteen Rooman historian traumaattisimpaan häviöön, ensin Trasimenusjärvellä, sitten Cannaen taistelussa. Näiltä ajoilta on peräisin tarina roomalaisista äideistä, jotka pelottelivat tottelemattomia lapsiaan varoittamalla heitä sanoin: Hannibal ad portas, Hannibal on porteilla.

---

Ab urbe condita XXIII

Karthagolainen sotapäällikkö Hannibal suunnittelee kauhun valtaan joutuneen Rooman kaupungin valtaamista mutta tarvitsee siihen muiden italialaiskaupunkien tukea. Hänen aikomuksenaan on saada luonnon suosiman Campanian rannikon vauraat kaupungit luopumaan Roomasta keinolla millä hyvänsä. Oveluudestaan kuulu Hannibal aiheuttaa suurta kuohuntaa asukkaiden keskuudessa. Onnistuuko Hannibal pyrkimyksissään, ja löytyykö katkeria tappioita kokeneesta Roomasta voimaa ja rohkeutta nousta puunien uhkaa vastaan?

Kustantaja: Basam Books (uusi)
Sidosasu: Kovakantinen
ean: hannibal123
Ilmestymisvuosi: 2021

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.