Kansakunta kenraalien käsissä

Sainio, Pentti

Oliko Veikko Huovinen oikeassa, kun kirjoitti Lyhyissä erikoisissaan (1967): "Pienen kansan sotilas saa aina varautua siihen, että häntä loppujen lopuksi petkutetaan, vedetään nenästä pahemman kerran. Ei pienellä kansalla ole juuri koskaan puhdasta omaa sotaa, vaan pienen kansan sota on aina vankkurien vetämistä, isoisempien kaupankäynnin tulosta."

Vaarantaako valtiojohto kansalaisten turvallisuuden kasvattamalla Yhdysvaltojen - sotilasliitto Naton kautta - tarjoamaa sotimisapua ja mahdollisuutta osallistua ulkomaiden sotiin?

Kirja kertoo suunnitelmista, joilla suomalaisia valmistellaan sotimaan tarvittaessa itärajan takana Venäjällä tai Lähi-idässä ja Afrikassa.
Kenraalit haluavat pitää poliitikot tietämättöminä aikeistaan. Siksi ilmavoimat ja puolustusministeriö ovat syöttäneet hallitukselle ja eduskunnalle tarkoituksella väärää, harhauttavaa tietoa esimerkiksi Hornet-hävittäjien korvaamisen tarpeesta.

Eversti Petteri Kajanmaa toteaa syksyllä 2021: "Poliittinen taho tekee päätöksiä sotilasstrategiasta tietämättä paljoakaan sotilasvoiman käytöstä tai siitä, mitä sillä voidaan saavuttaa."

 

Kustantaja: Rosebud
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527313374
Ilmestymisvuosi: 2021

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen107
Rosebud Citycenter0
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini5
Rosebud Maria3
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Kuopio2
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 25
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.