Maailma ei ole valmis. Tarvitaan enemmän kirjoja.

Meiltä löydät erittäin kattavan valikoiman tietoa ja kaunoa. Uutuuksia, klassikoita ja harvinaisuuksia. Tätä lukiessanne hyllyissämme on yhteensä 46 420 eri kirjanimikettä. Näistä on esillä Citycenterissä 7 105, Kaisaniemen Sivullisessa 35 486 nimikettä, Mariankadun kaupassamme 8 410 kirjaa ja Kuopion kaupassamme 5 640 kirjaa. Tule tekemään löytöjä!

LukusuosituksetRosebud - Ajankohtaista

Sivullisen ohjelma vko 5

Torstai 2.2. klo 17-18   Ukrainan sota ja maailma sen jälkeen (Vastapaino)

 

Sodan keskellä sotilaat puhuvat ammusten ja ohjusten kielellä, poliitikot voimasuhteiden, liittoutumien ja pakotteiden kielellä, mutta me yhteiskuntatieteilijät ja humanistit haluamme puhua siitä ihmisen kärsimyksen, sovituksen ja toivon kielellä. Emme puhu vain Ukrainan sodasta, vaan yleisemmin sodista, asevarustelusta, sosiaalisesta kehityksestä ja globaaleista järjestelmistä. Nykyisen turvallisuusajattelun taustalla on pitkälti kapea sotilaallinen turvallisuus, joka ei sisällä esimerkiksi ympäristöä, energiaa, eläimiä ja luontoa. Kestävä rauha ja sovinto suorastaan huutavat uutta ajattelua ihmisten ja luonnon sekä poliittisten järjestelmien tulevaisuudesta.

 

Sivullisessa keskustellaan torstaina 2.2. klo 17–18 Vastapainon uudesta kirjasta Ukrainan sota ja maailma sen jälkeen. Puhumassa Pertti Koistinen, Heikki Hiilamo ja Teemu Matinpuro.

Voit seurata tapahtumaa myös Sivullisen YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/@Sivullinen_Lava/ 

 

Perjantai 3.2. klo 16-17    Minne menet, suomalainen dokumenttielokuva?

 

Dokumenttiohjaaja Virpi Suutari, AVEK:n johtaja Ulla Simonen ja tuottaja Juho Tanskanen keskustelevat suomalaisen dokumenttielokuvan nykytilanteesta ja tulevaisuudesta. Samalla julkistetaan uunituore kirja Documentary in Finland: History, Practice and Policy, joka analysoi suomalaista dokumenttielokuvakulttuuria ja sen ekosysteemiä. Kirjan ovat kirjoittaneet tutkijat Dafydd Sills-Jones, Pietari Kääpä ja Jouko Aaltonen, joka esittelee kirjan.

 

Kirja analysoi suomalaista dokumenttielokuvaa, sen historiaa, rakenteita ja käytäntöjä mediaekologisesta näkökulmasta. Suomalainen dokumenttielokuva on osoittautunut omaperäiseksi ja elinvoimaiseksi, samalla se on esimerkki pienen kansakunnan ja kielialueen dokumenttielokuvakulttuurin haasteista ja mahdollisuuksista. Olennaisen osan kirjaa muodostavat paneelikeskustelut rahoittajien, tuottajien ja ohjaajien kanssa. Tarkastelun kohteena on vuosi 2019, joka oli viimeinen ns. normaali vuosi ennen koronapandemiaa.

 

Pietari Kääpä on apulaisprofessori Warwickin yliopistossa Isossa-Britanniassa ja Dafydd Sills-Jones apulaisprofessori Uudessa Seelannissa Aucklandin Teknillisessä Yliopistossa. Jouko Aaltonen on Aalto-yliopiston dosentti. Kirjan julkaisee kansainvälinen Peter Lang -kustantamo. 

HUOM, VERKKOKAUPPA-ASIAKKAAT!

Mikäli et ole saanut Rosebudin tilausvahvistusta vaan pelkästään maksuvahvistuksen Paytraililta, älä huolestu. Tilauksesi on tullut läpi, mutta roskapostisuodatin on todennäköisesti pyyhkinyt tilausvahvistuksen bittiavaruuteen.

Rosebud Sivullisen ohjelma myös YouTubessa

Mikäli et pääse paikan päälle Rosebud Sivulliseen (Kaisaniemenkatu 5) seuraamaan ohjelmatarjontaamme, voit seurata sitä myös netin välityksellä. Sivullinen_Stage -kanava löytyy osoitteesta:

https://www.youtube.com/channel/UCoEzxiEO83elLbyVzSYS77A