Tulkoon myrsky

Lander, Leena

Nainen ei ole koskaan päässyt irti kivien taikavoimasta. Mitä muuta voi odottaa, jos on elänyt lapsuutensa vinksahtaneen hautausmaanhoitajan tyttärenä? Sitä oppii seurustelemaan kivien kanssa, lukemaan niiden viestejä.

Sen osasi jo isoäiti, Vida Harjula, Olkikummun kuparikaivoksen työnjohtajan vaimo. Hän joka häpäisi suvun. Saman muukalaisen kanssa, jota nainen on nyt tullut kuusikymmentä vuotta myöhemmin Irlantiin tapaamaan.


Menneisyydessä on tekoja, jotka siirtyvät kuin viestikapula sukupolvelta toiselle. Ne voivat odottaa pitkään näkymättömissä niin kuin uraani kallion uumenissa, mutta jonain päivänä joku kaivaa ne esiin. Eikä sen jälkeen mikään ole entisensä.
(WSOY)

Tulkoon myrsky on trilogian ensimmäiseen osaan verrattuna aluksi kaukainen. Kivet nousevat teoksessa esiin vertauskuvina ihmisen elämästä. Sujuvaa yhteyttä ei heti hahmota. Kuitenkin liikutaan kahdella aikatasolla. Nykypäivän aikataso kertoo Olavi Harjulan tyttärestä, toimittajasta, joka tekee juttua Olkikumpuun suunnitellusta ydinjätteen loppusijoituspaikasta. 1930-luvulle sijoittuu sitävastoin Eero ja Vida Harjulan tarina, Harjula trilogian ajallinen alkulähde.

Kivisymboliikka alkaa hahmottua Tummien perhosten kodin perhosten rinnalle. Kumpi on vaikeampaa, silkkiperhosten kasvattaminen Suomessa vai kahdeksan metriä korkean kivenjärkäleen siirtäminen ansaitsemalleen kunniapaikalle mäen laelle? Niin, sekä isä Eerolla että poika Olavilla on unelmansa. Mikään ei ole mahdotonta. 

Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789510230084
Ilmestymisvuosi: 1996
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.