Pinnalla

Hako, Pekka

Aikamme bassolaulajien terävimpään kansainväliseen eliittiin kuuluva Matti Salminen on vuodesta 1984 lähtien asunut pysyvästi Zürichissä. Hän esiintyy säännöllisesti maailman johtavissa oopperataloissa, kuten Berliinissä, Münchenissä, Hampurissa, Wienissä, Pariisissa, Barcelonassa, Chicagossa, Los Angelesissa ja New Yorkin Metropolitanissa.
Vuoden 2005 heinäkuussa 60 vuotta täyttävän Salmisen uraa ja elämää rennosti ja oivaltavasti kuvaava Pekka Hako jatkaa huolella tehtyjen muusikkohenkilökuvien sarjaansa. Tämä kirja on kuitenkin erilainen henkilökirja. Mukana on ulkomaisten ja kotimaisten kapellimestarien, säveltäjien, oopperaohjaajien ja -tähtien, kuten Plácido Domingon arvioita ja muisteloita Salmisesta. Kirjassa on myös kirjailijan ja Salmisen välisiä herkullisia kysymys-vastaus-dialogeja sekä kuvia Salmisen kotialbumista.
Teoksessa Salminen tuulettaa suomalaista musiikkielämää. Hänellä on vahvat mielipiteet laulajakoulutuksesta ja ohjelmistovalinnoista. Kaikkea tätä Salminen peilaa oman uransa monivaiheiseen kehitykseen. Turkulaisesta kommunistiperheen pojasta kasvoi isän vastusteluista huolimatta viihdemusiikin kautta oopperalavojen megamenestyjä.
Filosofian lisensiaatti Pekka Hako on aiemmin kirjoittanut muiden muassa elämäkerrat Jorma Hynnisestä, Einojuhani Rautavaarasta, Joonas Kokkosesta ja Martti Talvelasta.

Kustantaja: Gummerus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789512068029
Ilmestymisvuosi: 2005
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Musiikki2307

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.