Vangittu prinsessa

Mähkä, Rami

"Sain juuri hirveän hassunkurisen ajatuksen. Tuumin, että millaistahan olisi jos 100 vuoden kuluttua joku lukisi näitäkin rivejä."

Aulikki Mattila (1909-2007) aloitti päiväkirjan 13-vuotiaana Tampereen yhteiskoulun oppilaana ja kirjoitti sitä aina abiturientiksi asti. Päiväkirjat kertovat koululaisen arjesta ja vapaa-ajasta, mutta samal­la niistä piirtyy kiehtova kuva 1920-luvun Suomesta.

Varakkaan perheen tyttärestä kasvaa naisasianainen. Kirjailijuudesta, kansanedustajuudesta ja jopa presidenttiydestä haaveillut Aulikki dokumentoi päivittäistä elämää tarkkaavaisena sivustakatsojana. Ujo lapsi harrasti teatterissa käyntiä, kotiseutumatkailua ja "flaneeraamista". Elokuvat toivat maailman lähemmäksi.

Vangittu prinsessa tarjoaa harvinaislaatuisen ikkunan menneeseen, joka on samaan aikaan hyvin tutun oloinen ja toisaalta kaukainen. Tälle tutun ja vieraan vuoropuhelulle perustuu Aulikin tarinan lumovoima.

 

Kustantaja: SKS
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518583106
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 99 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tietop�yt� 1a

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.