Putinismi ja Venäjän rappio
Ei saatavilla

Putinismi ja Venäjän rappio

Nemtsov; Milov

Vladimir Putinin kahdeksanvuotisen presidenttikauden tulokset.

Transparency International -järjestön mukaan Venäjä on pudonnut maailman korruptoituneimpien maiden joukkoon sijalle 147 Gambian, Togon ja Angolan seuraan. Vielä vuonna 2000 Venäjä piti sijaa 82.

Entinen varapääministeri Boris Nemtsov ja energia-asioiden varaministeri Vladimir Milov perkaavat demografista aikapommia, oikeuslaitoksen mädännäisyyttä, Venäjän aggressiivista ulkopolitiikkaa, armeijan takapajuisuutta ja ihmisoikeusongelmia. Yllättävät nimet ja luvut konkretisoivat Putinin presidenttikauden aikaansaannokset.

Kirjoittajat esittävät myös korjausehdotuksia. Kansalle pitäisi palauttaa ihmisarvo, sananvapaus ja täysi oikeus tulla valituksi vaaleissa. Tiedustelupalvelun sijaan pitäisi rahoittaa terveydenhuoltoa, koulutusta ja infrastruktuuria. Maata pitäisi kehittää myös Pietarin ja Moskovan ulkopuolella.
Kirjoittajat tuntevat aiheensa. Siksi kirja vakuuttaa.

"Yhdessä Vladimir Milovin kanssa kirjoittamassaan kirjassa Putinismi ja Venäjän rappio Nemtsov sanoo kirjoittavansa, mitä Putinin kaudella on todella tapahtunut. - Kirjoitamme niistä asioista, joista Venäjällä ei saa puhua: ihmisoikeuksista, Kaukasuksen tilanteesta, energiataloudesta, Putininn ja oligarkian suhteista, sanavapaudesta tai siitä, miksi talviolympialaiset päätettiin järjestää subtrooppisella ilmastovyöhykkeellä sijaitsevassa Sotshissa, vuoden 2014 olympiakaupungista kotoisin Nemtsov sanoo."
- Irmeli Haapanen, Turun Sanomat

"Putinin politiikan vastustus ja avoin hyökkäys häntä vastaan ei silti mitätöi kritiikin perusteita. Lähes kaikki niistä on dokumenteista tarkistettavissa - ja monin osin jo aiemmin tiedossa. (...) Vahvimmillaan asiaosaamisessaan pamfletin kirjoittajat ovat talous- ja energia-asioissa. Niissä puhuvat faktat."
- Kansan Uutiset Viikkolehti, Jouko Huru

"Kirja on tylyä luettavaa Vladimir Putinin hallinnon mädännäisyydestä ja korruptiosta, jonka rinnalla Suomen vaalirahaskandaalit ja lautakasaepäilyt vaikuttavat pikkupoikien puuhastelulta. (...) Putinismi ja Venäjän rappio on pamflettimainen katsaus ’ongelmajätteeseen’, jota Putin on Nemtsovin mukaan tuottanut Venäjälle. Keskeiseksi teemaksi nousee se, kuinka Putinin lähipiiri on ottanut haltuunsa luonnonvarat ja kuinka kaikki on naamioitu taisteluksi oligarkkeja vastaan. Putinin lähipiirissä onkin Nemtsovin mukaan nyt lukemattomia ’maanalaisia’ miljardöörejä, jotka eivät koskaan päädy Forbesin listalle, sillä heidän varallisuudestaan ei löydy tietoja."
- Ilta-Sanomat, Arja Paananen

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520103675
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 32.18

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.