YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 22.9.24 klo 23:59 asti)

Persianlahden pikkujättiläiset

Halonen, Marko & Ahmajärvi, Mari

Persianlahden rannoilla Saudi-Arabian, Irakin ja Iranin puristuksissa sijaitsee viisi pientä mutta taloudellisesti ja maailmanpoliittisesti merkittävää valtiota. Näissä maissa on noin 25 miljoonaa asukasta. Niiden hallussa on kuitenkin jopa neljännes Persianlahden valtavista öljyvarannoista.

Persianlahden pikkujättiläiset kokoaa tietoa alueen pitkästä historiasta ja omaperäisistä yhteiskunnista ensimmäistä kertaa suomeksi. Se selvittää, miksi mahtavien sivilisaatioiden ja imperiumien katveesta syntyi niin monta pientä itsenäistä monarkiaa. Kehitys helmenkalastajien kylistä ja Britannian protektoraateista mielikuvituksellisten rakennushankkeiden turismikeitaiksi on ollut nopeaa. Voiko taloudellinen kukoistus jatkua fossiilisen energiantuotannon päättymisen jälkeen? Uhkaavatko äärijärjestöt alueen haurasta poliittista tasapainoa? Lisääntyvätkö vaatimukset ihmisoikeuksien kunnioittamisesta?

Kirjoittajat ovat asuneet ja työskennelleet Qatarin Dohassa ja kertovat myös tavallisesta arjesta sekä ympäröivästä luonnosta. Miten opettaa historiaa maassa, jossa historiateosten myyminen on kiellettyä?

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451810
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 98.11
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Maat:Turkki ja Lähi-Itä

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.