Paras leikkini

Kalliala, Marjatta

Mitä tekevät krokotiilisankarit? Kuinka kuumaa on lumipallosaunassa? Mitä tapahtuu, kun leikitään käsijalkahoosiannaa? Kun äiti kieltää koneella pelaamisen, lapset lähtevät ulos ja polkevat lumeen kodin, joka varustetaan lumilohkareläppärein.

Paras leikkini pohjautuu satoihin erilaisia leikkejä kuvaaviin kertomuksiin, joita ovat kirjoittaneet leikkijät itse. Tarinat tavoittavat leikkien hauskuuden ja jännityksen ainutlaatuisella tavalla. Oman lapsuuden paras leikki on voinut olla tuttu kisailu kavereiden kanssa tai jotain aivan itse keksittyä ja ainutlaatuista.

Teos laajentaa ja syventää käsitystä leikistä elämää kantavana voimana. Se avaa myös näkökulmia leikkien muutokseen ja pysyvyyteen. Tämä kysymys on erityisen ajankohtainen, kun lasten ajankäyttö on muuttumassa nopeasti muun muassa digitalisaation ja lasten luontosuhteen haurastumisen vuoksi. Lapsille merkitykselliset leikit auttavat näkemään, mitä kenties olemme menettämässä, mitä on tullut tilalle ja mistä on hyvä pitää kiinni. Teos virittää myös lukijansa muistelemaan omia parhaita leikkejään.

 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523451889
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 79.84
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.