Immu – Pokevuodet

Ilmén, Mika; Lotila, Sami

Rosoisia juttuja Helsingin yöstä

Immu - Pokevuodet jatkaa Mika "Immu" Ilménin rikollisen viihdyttävää tarinaa ja kertoo hänen vuosistaan Helsingin suosituimpien baarien ovilla.

Entisenä Cannonballin asekersanttina tunnetuksi tullut Mika "Immu" Ilmén toimi vuosituhannen vaihteessa, ennen vuosiaan järjestäytyneessä rikollisuudessa toisenlaisessa ammattikunnassa: eteisvahtimestarina, joita tutummin myös portsareiksi tai pokeiksi kutsutaan. Työssään Immu tasapainoili lain rajoilla, usein laittomalla puolella.

Immu työskenteli ovimiesalalla yhteensä 18 vuotta. Siinä ajassa hän perusti edelleen toiminnassa olevan portsariyrityksen, jolla oli parhaimmillaan palkkalistoillaan satoja työntekijöitä. Immu aloitti työskentelyn pienten lähiöbaarien ovilla, mutta eteni pikkuhiljaa Helsingin keskustan tunnetuimpien illanviettopaikkojen portinvartijaksi. Immun firmassa portsarien ansiot olivat huippuluokkaa: tippien lisäksi ansioita kerryttivät useaan kertaan myydyt liput ja huumekauppa. Niinpä tunnettujen yökerhojen oville pääsystä perittiin kynnysrahaa, joka saattoi olla nykyrahassa useita tuhansia euroja.

Sami Lotilan toimittama Immu - Pokevuodet on jo tutuksi tullutta Immua: värikkään humoristista kerrontaa karusta elämästä alamaailmassa. Portsarin työssä ei voinut välttyä yllättäviltä tilanteilta ja väkivallalta, ja joskus ovilla sattuneiden yhteenottojen jälkiselvittelyihin tarvittiin myös moottoripyöräkerholaisten apua.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523766563
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.