Yy-kaa-koo-nee: Ramopunk!

Marjala, Jari

Yy-kaa-koo-nee -kirjassa artistit kertovat omin sanoin tarinansa suomalaisen ramopunkin hyrskeessä. Kirjan suuria teemoja ovat bändien historiallisen kaaren ohella olleet yhteisöllisyys, Ramonesin perintö, suomalainen ramopunk-ilmiö ja kertojan oma yhteys siihen. Yhtenä sivuavana teemana on käsitelty myös rockin kliseisyyttä ja väittämää, että rokkarilla käy parempi flaksi. Tarinat muodostavat rönsyilevän kokonaisuuden, joka jättää lukijalle löytämisen ilon siitä, mitä ramopunk-ilmiö loppujen lopuksi on. Itsekritiikkiäkin löytyy tarinoiden sisältä haastateltujen kertomana.

Tarinoiden sisällöt on koottu suurimmaksi osaksi nokatusten haastatteluissa ympäri Suomea. Perspektiivin ramopunkin ytimeen on muodostunut kymmenien koettujen keikkojen aikana lavan edestä, takahuoneista ja jopa esiintymislavalta. Kirjassa esiintyvät bändit on valittu mukaan lähinnä sivuilla esiintyvistä bändeistä. Mukana onmyös joukko täsmäiskuja siitä, millä eri tavoilla Ramonesilta saatuja alkuperäisiä vaikutteita on lähdetty jalostamaan omaan suuntaan. Kaikki alkoi eräänä tammikuisena iltana vuonna 2007, kun Iskuryhmän laulaja, Pasi Nyyssönen oli kirjoittanut ramopunk.comin vieraskirjaan. Ällistykseni oli suuri, kun hän syötti minulle matoa ja yllytti kirjoittamaan kirjan ramopunkista. Nukuin väyryset ja nielaisin madon koukkuineen päivineen.

Kustantaja: Paasilinna
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525856279
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.